Followers

Monday, April 18, 2011

HAMEK KAU, baru jumpe :)

video

sedang jari jemari aku nieh selongkar lappy, terjumpe haaa.. VIDEO TIME KITERANG BUAT PERSEMBAHAN DINNER WING SEM LEPAS! great, saksi lahh :)

PELAKON~
  • PEREMPUAN BAIK - zairul
  • BALAK - affie
  • PAK USTAZ - syakir
  • BINI USTAZ - fairi (aku laa wehh =,=')
  • PONDAN - syafiq

Sunday, April 17, 2011

MAAF dipinta

kerana FINAL EXAM juz round the corner, aku AHMAD NUFAIRI BIN MOHD HASIM dengan rendah diri nak mintak maaf gile gile kat semua makhluk bumi yang telah bertembung atau termasuk dalam hidup aku secara sengaja mahupon tak sengaja! maaf dari hujung rambut yang berkelimumur n rapuh nieh hinggalah ke hujung jari kaki woiii.. tolong lahh maafkan aku yang tak terlepas dari melakukan kesilapan T.T hamek kau aku siap nangis lagi nieh! haha.. emm, halalkan makan minum aku, halalkan semua ilmu2 yang sape2 dah curahkan kat aku, halalkan segala hutang2 aku yang tak sempat nak bayar mahupon aku terlupe nak bayar! serious aku nak sangat korang maafkan aku coz aku taknak time final nanti, aku ta dapat buat ke ape kee.. susah wooo!

BUDAK BILIK
wehh, sorry okay!
aku tau aku banyak buat silap
aku selalu marah, hentak2 pintu!
aku selalu habiskan meggi, milo 3in1, biskut
aku sering tak pelawa korang g makan
aku selalu sepahkan bilik, campak barang sini sana (normal kot lelaki)
tido berdengkur, bunyi gigi, mengigau ape sume
mahupon tertumbuk, terpijak atau ter-terajang korg
sorry again! ! !

BUDAK WING
nak cakap sorry gak
yelaaa, aku ta selalu join meeting wing!
dinner wing hari tuh pon cam hampeh jee kan
aku tau aku selalu wat bising
lari sane, lari sini, jerit2, memekak
tp bukan tuh ke wat kn wing kite fun?? haha
sorry gak coz rendam baju lame2, sampai xde space tok korang rendam lak
aku tau aku selalu gak mandi lame2
sampai air habes, sorry sangat!

BUDAK KELAS
wehh wehh sorry wehh wehh
dah dua sem kite semua same kelas
sure lah kan aku de wat silap!
aku selalu tak dengar cakap class rep
selalu ta datang group discussion HAHAHAHA
selalu buat bising dalam kelas
sering buat assignment sambil lewa LALALAAL
bergaduh, masam muke tayah cakap lah! 
macam rutin harian aku rase
aduyaii, maaf lah

BUDAK KOLEJ
kepada taming sari mahupun sempana riau
kite same2 sector A kan??
sorry gak wehhh
if aku ade sombong diri ke, bongkak takbur ke
tak senyum kat senior
tak bagi salam ketika berselisih
tak pandang muke kalau korang de tegur
buang sampah, meludah merata rata
buang plastik aiskrim depan unimart!!
ayyooo, ape lagi ekk
tak melawat korang ketika korang sakit
dan juga tak berkongsi password wireless!! hahaha
itu mmg takkan korang dapat r, penat ohh aku cari :)
again n again, sorry !

BUDAK UITM
skop sudah semakin besar! haha
kepada dak2 uitm
maaf laa ekk
kalau aku tak kenal korang nieh sape
MPP ke, JPK ke, EXCO ke..
bukan taknak kenal, tp....
nanti2 jelaa HAHA
aku baru part 2, ape laa yang korang harap dari budak cam kau nieh!
nak kenal semua, mmg harapan~
sorry gak if aku de terlanggar kaki korg
terpijak tali kasut
terkutuk dress up korang yg bajet macam nak g concert rock, pavilion mahupun kenduri kahwin!
beb, g kelas jee kot! hadoii
eh eh kalau aku de terpotong barisan ketika beli makanan ke
keluarkan duit kt ATM ke
nak naik bas kuning yg 2-3 jumaat je nak roboh tuh
sorrry sorry sorry okay!

KOKIE, KAK AISYAH
sorry yee abang, akak
if selama tergolong dalam keluarga angkat niehh
adik de wat salah, silap, dosa!
adik mengaku ohh
adik memang degil, ego, emosi tahap melampau
tp sorry lahh
xde niat pon nak wat camtuh!
sorry kalau de gurau2 terlebih
adik cakap buncit ke, pendek ke, berbadan dua ke,ape ke
tuh sume hanyalah gurauan tau!

MAK ABAH, ADEK BERADEK
 ayie nak minta maaf
kalau ayie de wat mak or abah tersinggung
ngan sikap ayie, percakapan ayie
ayie minta maaf sangat2!
to all my siblings
pon sorry gak
ayie selalu minta korang topapkan!
tp bile dah topap, ta reti2 nak call or text korang kan
sorry!!
ayie tak selalu balik rumah
tak tanye khabar
haihhhh, maaf lah
mak n abah
ayie sayang anda berdua! serious..
ayie try nak happy kan mak abah
try tok dapat yang terbaik dalam exam
try jage name baik mak n abah!
mungkin belum masenye lagi
maaf sangat2..

SAUDARA MARA SEKALIAN
makcik pakcik nenek cousin 
sorry jugak!
ayie tau ayie pernah wat salah
tp tatau ape lak salahnye tuh
HAHAHA
juz sorry laa ek
kalau terkasar bahase
terlebih gurau dalam FB tuh
abaikan sudah, okay?
ayie memang camtuh, so sorry ..

so, aku harap dengan meminta maaf  kepada semua orang nieh, aku dapat laa buat final exam dengan baik sekali.. korang korang, doakan aku berjaya buat final ngan cemerlang tau.. insyaAllah dengan berkat doa korang n usaha aku, aku mungkin akan dapat DEKAN this sem.. amin~ pray for me as i pray for you :)


Friday, April 15, 2011

FINAL ooooooooo FINAL !!

yeahhhh semua test dah habes aku kerjakan! hahaha..
tak payah nak HAHAHAH sangat laa ayie oii, resultnye entah cmne laa kan


for your information yee stalker2 blog sekalian, final exam aku hujung hujung nyawa jee kot! lagi berape hari je nak jejak dewan tuh.. tuh tuh, dewan tuhh!!! adoiii.. nak kate aku dah ready, memang harapan laa kan! nak kate tak ready lak, aku rase tak jugak.. coz dah ade laa secebis dua ilmu2 dalam otak niehh! tunggu nak curah atas kertas final jee nanti..

stress memang stress, sumpah! sape taknak mengaku dohh, aku rase tujuh keturunan atas aku pon kalau wujud lagi, dorang pon turut LIKE statement aku nieh! punyer lahh stress, sampai tengok muke member pon rase nak muntah coz depan biji mate niehh asek terbayang ayat ayat kt nota! yucksss.. so skunk aku nak cakap, SORRY okay member member sekalian kalau time kite bertembung kat tepi2 jalan, aku ta pandang muke kau, aku jelir jelir lidah, aku baling batu bata.. tuh sume kerana STRESS ye!! jangan salahkan aku woii..

mane tak stress nye, assignment HAMEK KAU, segedebuk jatuh dari langit! datang serentak lak tuh.. aku rase sume lecturer aku dah komplot awal awal sem tok bagi kiterang sume assignment yang banyak dalam masa yang sama! okayy, plan anda2 semua berjaya!! YEAYYYYY =.=' so aku pon buat2 lah happy bile dapat tugasan melampau tuh! tp makin lame, perasaan happy niehh dah takleh nak di-hipokrit kan lagi.. terpakse laa keluarkan perasaan yang sebenar.. haaa time tuh baru laa kau kau dan kau nampak muke aku yang real kalau ngah xde mood! kalau assignment tuh senang seperti A B C atau 1 2 3, aku dah lame buat assignment tu sambil jog ke, mandi sungai ke.. nie ta, susah gile! cubaan membunuh kau tau takk, mendera mental aku btol.. dah r assignment belambak, kene wat satu satu, tp due date nk dekat antara satu sama lain! HOII TAK RETI DUDOK JAUH2 KE!!

lepas assignment datang menyinggah, muncul lak test dan quiz sebok mengacau hidop aku! lahhh, nak gedik gedik ngan aku gak ke?? damn.. korang tak bace status FB aku kee yang aku teramat stress ngan assignment, nape lahh time2 nie gak nak suroh aku study tok test ape sume bagai.. makin menambah stress btol! okayy, aku ngan rela hati bace nota, photostate mind mape, hafal sume bende lahh sampai mate niehh dah macam mate panda, lebam kott!! tido lambat gile, kalah mata penoreh getah yang kene bnagun awal2 pagi tok g kerja mahupun mate pelacur yang sering berniaga malam!

dan dan hari niehh (jumaat, 15april11), aku dah berjaya tempuh kesemua itu!!!!! ALHAMDULILLAH.. lega beb.. pasni nak kene focus kat FINAL EXAM jee! then dah cuti sem, balik lepak lepak n dah naik part 3.. yeahhh, 3 more sem to go! chaiyok2.. minta minta xde repeat paper, extend sem ke.. sumpah taknak! so ayie, kau kene study leklok.. jangan bile tengok duit PTPTN yang belambak tuh, kau terus lupe diri! tamau tamau..
lepas nie mata kene TERBELIAK camni, baru leh study !

SO, SELAMAT FINAL EXAM YEE KAWAN KAWAN :)

Friday, April 1, 2011

taktala bosan melanda, webcam sudah tersedia :)


















tak payah nk kutuk kutuk kiterang
kalau korang dah bosan, webcam gak kan kan?? 
haha :D

MY STRENGTH !!


di alam universiti
saye tiade mak, ayah, kakak mahupun abang
yang sentiase di sisi
yang selalu menjadi tempat bergurau
tempat mengadu masalah
juga sebagai simbol kekuatan!

jika saya ada masalah
jika saya ada kekeliruan
jika saya hendak mengeluarkan air mata
saye akan cari keluarga
tapi
di universiti, mana keluarga saya?
damn, saye tak suke macam ni
sorang sorang je
now
saya berada di semester yang kedua
saye sudah ada keluarga
keluarga yang baik
yang selalu care tentang saya
saya sayang mereka!
zairul
tajak
sakoo
acid
syakir
qisti
kokie
wajih
fiqa

leesa
kak aisyah
leymbu

ayie @ city
huss

putri

MEREKA KEKUATAN SAYA DI UITM SEGAMAT JOHOR!
THEY ARE MY SECOND FAMILY
GET IT?
OKAY DONE
:)

tak faham aku =.='

musuh musuh musuh! haihhh pening dohh..

aku tahu, kat dunia niehh de yang suke kite, de yang tak suke kite! aku terima itu.. sepanjang hidup aku, mmg dah lali ngan ngan manusia2 yang ta suke kat aku.. fine, aku tak rugi ape2 pon lah! mungkin kau yang akan rugi coz tolak aku tok menjadi rakan kau, HAHAHAH.. kalau nk list kan aku one of your enemy, go on! tak hilang 1 sen pon laa duit aku, heeehhh~ mungkin kau yang berdosa coz putuskan hubungan saudara, hubungan kawan.. kan kan?? aku taknak laa cakap panjang lebar bout dosa pahala, aku pon ta de laa arif mne pon.. juz bear in your mind yee kawan, once kau da tolak ketepi kawan kau, kau akan stick ngan perangai tuh! believe me.. and ta mustahil, one day nanti, member2 yang kau agung2 kan tuh pulak tolak kau ketepi.. get it?? aku harap kau paham laa maksud aku :)

disini ade 3 orang insan yang bergelar rakan aku seblom nie but now dah list kan aku one of their enemy :

SI DIA
KG
DOUBLE E

SI DIA- kes kau aku kurang paham.. maybe tak paham langsung! aku ta wat salah pape, aku tak pernah gaduh ngan kau! but, nape kau nk gaduh ngan aku? hahaha lawak kan? macam budak2, hadoii.. kite pelajar universiti laa, diulangi UNIVERSITI! kalau kau tak puas hati ke, rase aku terambil hak kau ke, juz datang depan biji mate aku nie then tell me everything! tapayah nk sound2 aku kt belakang ape sume.. okay, mungkin kau penakut! ohh yeahh aku leh terima alasan tuh.. tp aku tengok kau post status sound2 ape sume, BERANI pulak! ayyoooo, kelakar seyhhh.. orang kate kau marah2 kat aku coz aku dah tak selalu datang bilik kau.. OHMAIGOD, listen here, takkan sebab tak datang bilik, kau dah mengamuk macam aku dah bakar semua baju2 prada kau! sampai skunk aku taleh terima dohh alsan tuh, rase mcm geli geliman jee aku nk teruskan bermasam muke ngan kau.. so aku senyum je okay :)

KG- kau memang dari last sem aku tak suke perangai kau! sumpah.. kite dah pernah gaduh dulu, tuh pon kalau kau ingat laa.. then kite dah berbaik baik semula atas dasar dak2 kelas nak kite baik.. okay, aku terima! aku dah baik ngan kau.. aku rase kau mungkin yee, MUNGKIN dah berubah.. alhamdulillah! best gila kalau kau dah buang jauh2 perangai ANOYYING, GELABAH, CAKAP BESAR, TAK SAYANG MULOT n TAK RETI BEHAVE tuh.. best weh! tp aku silap.. again, kau wat aku saket hati lagi ngan perkataan2 yg keluar dari mulot kau tuh! ape kau tak sedar? bagus laa kalau kau tak sedar =.=' aku rase bukan aku sorang jee kot yang dah mule benci, ramai dah.. and aku rase kau pon dah tahu yg kiterang2 sume dah mule ketepikan kau! tp kenapelahhh kau tetap taknak berubah! please laa wehh.. kesian, mmg aku kesian! tp aku rase you deserve it bro! choii~

DOUBLE E - awak, awak tuh adalah insan yang baru jee muncul dalam hidup kami! awak budak baru kan? please laa behave gak perangai tuh.. jgn cepat terpengaruh! okayy, kau lagi tua dari kiterang, aku admit tuh.. but kalau dalam konteks pelajar universiti, aku lagi senior kott! juz nk hormat dri aku.. kau nak ke di-lebel dak baru, dak freshie yg tak reti hormat senior? jalan seblah aku, aku lak yang lebih2 senyum kat kau.. sedangkan kau langsung tak senyum kat aku! DAAAA... kalau kau part 5-6, aku terima! tapi kau baru part 1, damn.. jgn tambahkan lagi masalah aku! ngan kau pon aku rase aku ta buat salah or masalah, tp kau dah tak tegur aku.. WHAT THE...!! aku suke kawan ngan kau coz kau salah sorang dak part 1 yang baik ngan aku.. tp mungkin tuh sume dulu, now kau dah macam part 2, aku lak part 1.. haihhh, please lah!

aku buat entry niehh bukan nk sakitkan hati korang, bukan nk bermusuh lagi mahupun bukan nak putuskan sahabat.. tp tok wat korang sedar n muhasabah balik pe yang korang dah buat! aku nak kawan ngan korang lagi.. tp kalau korang tetap ngan pendirian korang yang taknak kawan aku, jeling2 aku, sound2 aku or list kan aku enemy korang, go on bro! aku ta de hak nk halang n tak hadap nk settlekan sume niehh.. korang wat aku jadi lagi dan lagi matang then before..

THANX A LOT  n WHAT COMES AROUND GOES AROUND!
ingat tau :)

adat kolej

hoi hoi
ape yang korang korang tau bile aku cakap bout ADAT KOLEJ? haihhh.. adat is bende yang selalu dibuat di kolej. setiap sem bende2 nie pasti tidak akan ketinggalan untuk dilakukan.. kire macam tradisi turun temurun kat kolej r.. macam kolej aku, TAMING SARI, macam2 adat dapat aku perhatikan! ceewah, haha.. baru 2 sem aku kat sini, berlagak macam 7 sem kan! haha.. sepanjang aku dok kolej, aku dihidangkan dengan pelbagai tradisi turun temurun kolej seperti :

~mandi wing
~dinner wing
~outing wing
~meeting wing
~oriented budak
~wat PSU
~berkenalan, senyum n bagi salam kt semua senior!
~tarik budak if tak puas hati
~story cerita hantu

dalam banyak2 tuh, aku nk share bout HANTU! dunno why, every sem sure de cerita hantu versi terbaru akan aku dengar dari mulot2 senior.. haihhh, korang nk takotkan kiterang ke atau korang nk kiterang lempang muke korang bertalu talu?? hahaha.. ta suke ohh dengar cerita2 cmni.. bukan paranoid, but buang mase kot! dengar bende2 yang mengarut cmtuh..

macam2 hantu dah aku dengar, leh dikatekan setiap cerita lain2 laa hantu nye! kalau cmtuh, belambak gile hantu kat uitm segamat woii.. kalau laa tradisi story telling pasal hantu nieh berterusan, mmg lepas nie intake budak baru akan berkurang r! hahah.. sume cuak ngan cerita2 dari senior kann~ aku ngaku, first time aku pon cuak! menggigil2 badan, peluh tayah cakap r, kalah air terjun.. tp bile  fikir balik, kalau dilayan sangat, mmg r takot! cube kalau kite dengar jee cerita2 cmtuh, cepat2 tutup telinge! tak pon buat2 laa ta heran, ta amek port pe yg dorang cite.. sumpah wehh, lagi kau kau layan senior2 cmtuh, lagi hebat laa dorang putar belit, tokok tambah cerita tuh!

sebagai contoh, aku dengar tentang PAKGUARD YANG SELALU RONDA2 NAIK MOTOR MALAM2 BUTA, MAKCIK JUAL KARIPAP AND MEE GORENG MELALUI TINGKAP, POCONG BERKELIARAN DI TINGKAT 3, ADE HAUNTED TOILET, POKOK PUAKA TEMPAT PONTIANAK SELALU LEPAK, SUARA BUDAK MENANGIS, KETUKAN PINTU MEJA TINGKAP APE SUME BAGAI! aku rase cukop kot senarai tajuk2 cerita hantu yang terhangat setiap sem.. haha.. 

camni laa, kalau kite rase, kite fikir, kite selalu terbayang ape yang dorang dah cerita, nescaya mmg ade laa kat depan biji mate kau nanti!! HOHOHO takuuut tak? rilex laa, wat2 chill.. walaupon takot, kau buat2 laa berani.. nanti senior2 korang mula laa muak cerita bnde2 nie kat budak yang berani.. for what reason kan? so korang dah terlepas, btol tak? haaa... kan senang idea aku nieh :)

DAH DAH, BUAT BERANI JE =.='