Followers

Thursday, March 31, 2011

APRIL FOOL = noob!


bile cakap pasal 1 april, sure terus teringat APRIL FOOL! right kawan kawan? bende nie laa yang selalu dinanti nantikan oleh semua warga bumi, ta ketinggalan penduduk malaysia yang beragama ISLAM! korang sume tau ke ta sejarah april fool nieh? and korang tau ta hukum if kite sambut bende alah nieh? kalau tatau pape, dok diam2 sudah.. sambutan nie menggalakkan PENIPUAN berleluasa dan membuatkan kite ter-kumpul yee, TER, berbakul bakul dosa coz menipu dan menyakiti hati mangsa april fool kita!

Rasulullah Sallallahu Alaihi Wassalam memberikan amaran ke atas perbuatan menipu dengan tujuan menghiburkan manusia. Baginda sallallahu alaihi wassalam bersabda: “Kecelakaan ke atas sesiapa yang menipu untuk menghiburkan manusia, kecelakaan ke atasnya, kecelakaan ke atasnya.” [HR Abu Daud, at-Tirmizi, dan an-Nasai’e]

Rasulullah Sallallahu Alaihi Wassalam juga bersabda: “Seseorang itu tidak dikira benar-benar beriman hinggalah dia meninggalkan penipuan yang bertujuan untuk bergurau dan meninggalkan berdebat walaupun dia membawa kebenaran”. [HR Ahmad dan At-Thabrani]. Sebahagian hadis Nabi sallallahu alaihi wassalam turut memberikan amaran ke atas umat Islam daripada menakutkan orang lain sama ada secara serius mahupun bergurau. Rasulullah Sallallahu Alaihi Wassalam bersabda: “Tidak dibenarkan seseorang menakutkan seorang Muslim.” [HR Abu Daud]

jelas, terang lagi bersuluh bagi sesiapa yang sambut bende niehh berdosa coz perayaan niehh HARAM! get it? same r macam valentine's day, halloween sume tuh.. kan haram bagi kita UMAT ISLAM sambut! hadoii.. ta susah kan?? kalau kawan2 korang prank call ke, ape ke, sbb nk memeriahkan lagi april fool niehh, anda digalakkan menampar, menumbuk mahupun menghentak kepala dorang ke dinding coz telah menarik anda tok menyambutnya sekali.. setahu aku laa, if kite join menyebut APRIL FOOL pon, kite dah berdosa! 

so, kalau kau tanak dicop budak beragama islam yang noob, jahil, menggelabah ubi dan sebagainya, sila gunakan otak yang dianugerah tuhan tuh tok berfikir seelok eloknya! tapayah laa nk menipu kawan2 sampai berlatih dua minggu sebelum april fool.. melampau tuh, kalau nk exam, tanak lak wat persiapan cmtuh! mmg ngok.. tipu zip seluar kawan kau terbukak laa, name salah sorang kawan korang kene panggil masuk bilik disiplin laa, buat prank call laa.. STOP IT LAA BANGANG! lagi bagus kau g main2 ngan anak kucing tepi jalan, bagi dye makan, lagi dapat pahala..

april fool = hari jumaat= BAIK KAU G SOLAT JUMAAT LAH! :) 

2 comments: