Followers

Wednesday, January 26, 2011

mahukan perubahan

assalamualaikum~

petang2 yg dingin, dilimpahi hujan lebat nie, aku nk r post something kt blog kesayangan aku niehh.. pasal apa?? haa tuh yg misteri sket.. entry kali niehh aku nk cakap bout perubahan! perubahan apa?? anything, asalkan berubah dari jahat, buruk, hodoh, jahil kepada baik, cantik, hensem da sebagainye la kan..

aku rase sudah sampai masenye tok aku berubah.. actly da lame aku nk berubah n aku da try tok berubah! tp tatau knape sampai skunk still ta dapat berubah.. haihhh!! bukan nk salahkn sesiape atau diri aku sendiri, myb belom masenye tok aku ke arah itu.. tp now, aku rase mase tok berubah dah sampai! aku tahu selama nie aku jahil tentang selok belok agama, aku bodoh tentang pergaulan lelaki perempuan, aku main2 tentang halal haram.. aku mengaku bendu tuh sume, tp tok pengetahuan korang2 sekalian, aku still waras n normal okayy tok fikir mane baik buruknya.. tak de lahh aku terlibat dadah ke, seks bebas ke, clubbing ke, ganja ke, minum2 ke, tak solat ke ape sume tuh.. juz aku rase didikan aku ke arah tuh masih lom sempurna, masih perlu aku tambahkan.. yess, mmg tak de manusia kt dunia niehh yang sempurna.. tp tak salahkn kalau kite nk ke arah tuh?? aku nk berubah, aku nk tingkatkn lagi ilmu agama aku, tingkatkn lg adab2 aku sementara aku masih boleh bernafas niehh.. alhamdulillah, Allah da makbulkn doa aku selama niehh nk buka pintu hati aku tok berubah ke arah kebaikan..

alhamdulillah, aku dikurniakan orang2 sekeliling yg sangat memahami.. kawan2 kelas, roomate!! thanx coz tolong aku tok mantapkn lagi ilmu2 agama aku.. pasni, korang jgn laa expect aku dah berubah terus.. need time okayy! insyaAllah aku try slow2 n bukan hnya HANGAT HANGAT TAHI AYAM! now, all of you must pray for me.. buat perubahan bukanlah senang seperti diucapkan, perlu pengorbanan yang besar dan kesabaran yang tinggi.. fuhhh, i can do it :)

4 comments:

  1. wei...x kan dah de 2 henset pun berubah??? ajak la kwn ko berubah..ktrg kt umah ni lum berubah,tgu ko balik....nak berubah same2!!!! bolehhhhh? hahha..sentap mak!(tgn pegang bahu sambil pandang ats)
    *1st time post comment ni..;)

    ReplyDelete
  2. xde hal ar ayie.. ko jgn risau, ak stil de utk support ko. dont wory. pape hal ko leh minx tlg ak.

    ReplyDelete
  3. basyar sedia beri sokongan. ;)

    ReplyDelete