Followers

Wednesday, May 11, 2011

facts about me

FAKTA MENGENAI
AHMAD NUFAIRI BIN MOHD HASIM



1) TAK SUKA KOPI

- yup, i really hate coffee ! yuck yuck yuck, pahit dohh.. aku dari kecik tak suke kopi, no metter what ! kau letak air kopi dalam cawan salut emas ke, kopi campuran strawberry ke, kopi kau beli kat ceruk afrika selatan ke.. NO WAY ! kopi still kopi.. pekat, hitam, pahit, melambangkan orang orang tua yang lepak warung tepi jalan, please lahhhh

2) ANYTHING BOUT FOOTBALL

- bola bola bola, letak tepi ! aku tak hadap nak tau.. entah, aku memang ta suke main bola, tak suke layan bola live or ulangan, tak pernah tau siape pemain bola sepak (kecuali yang popular laa), tak tau sape yang tengah leading sekarang.. ape doh bola?? mase kecik2, time PJK aku tak akan main bola.. stay away from mee yaaa ! nak tendang bola pon ta reti, aduii.. tendang budak menggelabah aku pandai :D

3) JENIS YANG SIMPAN

- haaaa dengar sini dengar sini !! aku nieh jenis yang simpan dalam.. kalau kau maki aku, herdik aku, sound aku.. aku tak akan meletup kat situ, unless kau hentak kepala aku pakai helmet ke, dulang mak kau ke, itu pasti akan KEBABOWWWW !! kalau tak, aku memang akan simpan sorang2.. bawak masuk dalam bilik, jalan sorang2 kat kolej, tak akan senyum kat sesiape until aku dapat selesakan diri balik.. get it??

4) SUKA BERGURAU

- sape yang dah kenal aku lame, pasti tau perangai aku ! yup, aku suke bergurau.. aku suke tengok kawan kawan, family aku gelak ketawa HAHAHAHAHAHA sampai pecah gegendang telinga ! fun what.. kalau ketawa, release tension wehh, itu yang aku sukee.. tapi aku tau bergurau ade had nye, so kalau aku terlebih gurau.. maap maap maap ! inilah aku, manusia yang suka akan gurauan.. meh laa kawan ngan aku, aku funny kott :)

5) GILA RAMBUT

- haaaa takut tak ! takut tak ! haha.. serious dohh, aku suke rambut aku ! kalau nak bersiap g kelas, g mane mane lahh, memang aku akan spent time depan cermin meraba raba, gentel gentel rambut aku nieh ! sampai laa aku puas hati, hamekk.. 20-30 minit, enough right?? haha kalau member2 yang ade gaya rambut yang superb, fuhhhh terus aku dengki kat kau ! haha.. rambut aku adalah mahkota paling mahal yang sesiape sentuh, sesiape rosakkan, means kau dah bunuh nyawa aku ! haha

6) KUCING !

- miaww miaawww kucing is my lovely pet ! tersangat laa comel.. okay, aku admit dulu aku benci kucing, fobia ngan kucing.. but one day, kuasa tuhan kan, ter-beranak lahh sekor kucing yang dari mane entah kat umah aku.. beb, nak taknak kene gak bela.. kan?? bela bela bela, datang perasaan suke then menjadi hobi membela kucing.. now, mane mane jumpe kucing, pasti aku akan SUKA GILA !! awwhhh comel comel :)

7) HANGOUT

- fakta yang perlu korang tahu dan ambil tindakan ! haha.. aku suke gile hangout wehh, lagi lagi bile dah masuk U, aku seboleh boleh tak akan spent weekend aku dekat kolej, aku akan keluar kemane sahajeee.. for example, ke melaka pahang KL JB, ke bandar segamat, ke kampung member2, ke air terjun mahupun pulang ke rumah sendiri ! haha.. jalan jalan kan fun, keluarkan peluh, cergaskan badan, luas pemandangan :)

8) BELON + BADUT

-okay first, belon.. aku tak suke kerana IA BOLEH MELETUP BILE2 MASE ! grrr.. terkejut wehh.. memang aku paranoid, apahal?? kau imagine, let say kite sedang tiup belon, tiup tiup tiup tiup besaaaarrrr then meletup time kau ngah tiup, tak ke rabak mulut kau ! OHMYGOD, aku ta suke.. second is badut, yeahhh manusia yang make up tebal2 cam bangang tuh ! okay kau funny, leh buat belon bentuk anjing, tapi KAU SCARY LAHH MAKHLUK ! aku selalu mimpi hantu and that is u, badut ! dengan bibir kau merah, rambut kerinting2, melompat2.. SAYE TAK SUKA AWAK TAU TAK :(

9) SUKA RAMAI KAWAN

- yes, that's me ! suke gile cari kawan, buat kawan, cipta kawan.. hahah for me, kawan tempat kedua tok aku berhibur, kongsi masalah, tempat bermanja gitu.. kawan ade macam macam kan? banyak kerenah, banyak ragam aku dah jumpe.. semua unik, itu yang aku suke ! lihat saja kawan kawan di FACEBOOK, ramai bukan? haaaa, so pasni jangan laa label kan aku sombong ke, ape ke.. once awak dah kenal kite, sure takkan rugi :)

10) SUKA SEJUK

- anything, aku suke suke sejuk ! kalau breakfast, korang suke layan teh tarik, coffee, teh 'o kan kan? aku tidak, aku akan selongkar peti ais dan keluarkan air sejuk or ais then letak dalam itu air panas yang menggelegak! fuhhh, tak boleh lahh kawan.. ta masuk tekak nanti ! aiskrim is my favourite, yummy.. segala jenis aiskrim laa, 20sen ke, cornetto ke, sundae ke.. gile lahhhhh :) and and kalau nak tidur, should be tempat yang sejuk.. serious, tempat panas ataupon sedikit panas akan menganggu keadaan aku ketika itu ! kalau dapat air-cond, sumpah terbaekkkk..

INI YANG AKU MAMPU TULIS, KALAU ADE LAGI, AKU TAMBAH OKAYY :)


3 comments:

  1. semoga rambut kau gugur bila kau dah kerja!!! hahahahaha!!!!

    ReplyDelete
  2. jelez kemain lagi cekgu niehhhh =.='

    ReplyDelete